EXPOSITIE van de kunstenaars

HARRIE TIMMERMANN met schilderijen en
ALDA BRUNENBERG met keramiek.

Harrie Timmermann (1947) uit Maastricht is een oude bekende van onze galerie. Zijn eerdere exposities bij ons konden zich verheugen in een grote belangstelling. Hij exposeerde bij Ipomal Galerie in een tijdsbestek van ongeveer 17 jaar [2004, 2009 en 2017]. In zijn schilderijen kan men een ontwikkeling waarnemen van louter abstract naar meer figuratief werk, zoals dat ook in deze tentoonstelling te zien is. Naast stillevens exposeert hij nu landschappen, waarin bomen centraal staan. Bomen blijven hem boeien in hun ritmische herhalingen als oriëntatiepunten in het landschap. Hij blijft een colorist. Hoewel zijn activiteiten in de beeldende kunst reeds eind van de jaren 60 begonnen, exposeert Harrie Timmermann met een zekere regelmaat vanaf 1993, vooral in de Euregio. Veel particulieren, organisaties en galeries kochten in de loop der jaren zijn werk reeds aan.

 

Alda Brunenberg, Weert 1938 heeft drie keer eerder bij Ipomal geëxposeerd. Exposities in buiten- en binnenland. De werken van Alda Brunenberg zijn allesbehalve traditioneel. Wie bij het woord keramiek uitsluitend denkt aan een sterk ambachtelijke techniek, een vorm van toegepaste, decoratieve kunst die vooral gebruiksvoorwerpen omvat, wordt door Alda op het verkeerde been gezet. Deze kunstenares kiest voor een geheel eigen, experimentele vormgeving. Haar werk straalt een grote monumentaliteit uit. Door het gebruik van contrasterende, ook niet- -keramische materialen, ontstaan beelden die uitdrukking geven aan een individuele gevoelswereld en een eigen gedachtegang. Vorm, materie, kleur, huid. Dat zijn voor Alda Brunenberg de belangrijkste aandachtspunten in haar werk. Haar vormen zijn in oorsprong eenvoudig, haast sober te noemen. Door het behandelingsproces ontstaan echter emotioneel sterk geladen objecten.

De nu bij Ipomal getoonde beelden zijn een goed voorbeeld van haar huidige werken zoals: - De steen symboliseert een eigen bestaan door de uitstraling en kracht in de vorming. - De kracht van organische vormen omgezet in schaalvorm. - Reliëf geïnspireerd door de astrologie.

 

Dat kan bij Ipomal Galerie!

De werken in voorraad worden verhuurd.

Interesse?

Neem contact op

info@ipomal-galerie.nl